Αυξάνονται οι εισακτέοι σε ΑΕΙ λόγω κρίσης

Η οικονομική ανέχεια που μαστίζει τις ελληνικές οικογένειες οδήγησε το υπουργείο Παιδείας να αυξήσει τόσο τον αριθμό εισακτέων στη μεγάλη κατηγορία υποψηφίων όσο και στις ειδικές κατηγορίες, οι οποίες κατά τεκμήριο έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης.

Συγκεκριμένα, οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ευνοούνται ιδιαιτέρως καθώς θα μπουν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ 4.084 περισσότεροι από την περσινή χρονιά.

Όπως ανακοίνωσε χθες, ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, θα διατεθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 76.094 θέσεις αντί 74.440 που διατέθηκαν πέρσι προκειμένου όπως τόνισε: «Να ανακουφιστεί η ελληνική οικογένεια, στέλνοντας τα παιδιά της σε δημόσια ΑΕΙ».

Κριτήρια εισαγωγής

Συνολικά από τις ειδικές κατηγορίες  θα εισαχθούν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ 12.124 , ενώ μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους με την υπαγωγή και στην κατηγορία των παλαιών αποφοίτων τόσο στη γενική όσο και στην ειδική σειρά.

Αύξηση στα ΑΕΙ- Μείωση στα ΤΕΙ

Στα πανεπιστήμια υπάρχει αύξηση θέσεων σε όλες τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων κατά 5,87%, ενώ στα ΤΕΙ μείωση κατά 2,48%.

Ωστόσο, στα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα αποφασίστηκε να δεχθούν ξανά υποψηφίους από 14 σχολές από τις 24 που πέρυσι δεν δέχθηκαν νέους εισακτέους λόγω χαμηλής ζήτησης.

Στις σχολές αυτές διατίθενται συνολικά 1.000 θέσεις συνολικά, ενώ εισακτέους θα δεχθεί και η Σχολή Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που είχε πέρυσι μπει σε επιτήρηση λόγω φαινομένων οικογενειοκρατίας.

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αυξάνονται οι εισακτέοι σε ΑΕΙ λόγω κρίσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s