Το πρώτο «όχι» για αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου

Με πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, η εισαγγελέας ζητεί να απορριφθεί η προσφυγή που έχει καταθέσει ο πρώην υπουργός κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης.

Η κ. Κυβέλου θεωρεί ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής, όπως είχε κρίνει ο ανακριτής, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.

Επιχείρημα, που καταγράφεται και στο αρχικό εισαγγελικό πόρισμα στο οποίο επισημαίνονταν ότι τα «διαπιστωμένα προβλήματα ελέγχου των συνόρων, καθώς ούτε η απαγόρευση εισόδου ,ούτε η απαγόρευση εξόδου μπορούν να εξασφαλιστούν , ιδίως σε σχέση με πρόσωπα που διαθέτουν σημαντικά οικονομικά μέσα».

Επιπλέον, η εισαγγελέας επικαλείται ακόμη τη βαρύτητα της πράξης που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και θεωρεί ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, σε περίπτωση που αποφυλακιστεί με το σκεπτικό ότι αν υπάρχουν κι άλλες «μίζες» που δεν έχουν εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει την εγκληματική πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Απορριπτική επίσης ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως Ελένης Σίσκου για την αίτηση αποφυλάκισης του συγκατηγορουμένου του, επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη.

Και για τις δύο αιτήσεις πάντως το τελευταίο λόγο έχει το Δικαστικό Συμβούλιο που αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα εκτιμάται πως θα υποβάλλει την πρόταση του και ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης για την αίτηση αποφυλάκισης της συζύγου του πρώην υπουργού Βίκυς Σταμάτη.

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το πρώτο «όχι» για αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s