Να αγοράσουν την Ελλάδα κομμάτι-κομμάτι θέλουν οι Τούρκοι

Η εντύπωση του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, που έχει δώσει η κυβέρνηση στη διεθνή κοινή γνώμη, έχει οδηγήσει όχι μόνο σε αποθράσυνση των δανειστών, που διεκδικούν όλο και μεγαλύτερο μέρος της εθνικής κυριαρχίας απαιτώντας να διαχειριστούν οι ίδιοι τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και σε απαξιωτική αντιμετώπιση της χώρας από τα ξένα ΜΜΕ.

Κραυγαλέο κρούσμα το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας «De Pers» με τίτλο «Η Τουρκία κυνηγά ελληνικές εκποιήσεις», το οποίο συνοδευόταν από φωτογραφία – μοντάζ μίας εκκλησίας στη Σαντορίνη στον τρούλο της οποίας, αντί του σταυρού, υπάρχει η τουρκική σημαία!

Το προσβλητικό δημοσίευμα, ανάλογο με αυτό της «Bild» που παρότρυνε να πουλήσουμε «τα νησιά και την Ακρόπολη», ή του «Focus» που παρουσίαζε την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία, προκάλεσε έντονη αντίδραση της ελληνικής κοινής γνώμης, πολύ περισσότερο των Σαντορινιών.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κις ντε Γιάγκερ, είναι αυτός που προ ημερών είχε απειλήσει πως η χώρα του δεν θα εκταμιεύσει το ποσό που της αναλογεί για την 5η δόση, αν δεν συναινέσει η Ν.Δ. στο Μνημόνιο 2 και είχε ζητήσει να αναλάβουν οι δανειστές τις αποκρατικοποιήσεις, «όσο και αν αυτό ενοχλήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο»…

makeleio.gr

2 σκέψεις σχετικά με το “Να αγοράσουν την Ελλάδα κομμάτι-κομμάτι θέλουν οι Τούρκοι

Σχολιάστε