Είναι όλοι αυτοί χρυσαυγίτες;

To φαινόμενο Χρυσή Αυγή έρχεται να βάλει φωτιά στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος και να αναταράξει την κοινωνία μας. Μας έπιασαν στον ύπνο; Δεν ξέραμε; Δεν γνωρίζαμε τι ψηφίζαμε; Μάλλον όχι.

Η ακροδεξιά έρχεται να καλύψει το θεσμικό κενό που υπάρχει στις υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας και να νομιμοποιήσει την βία που υπάρχει γύρω μας.  Ο κουτοπόνηρος ψηφοφόρος κλείνει το μάτι στον Μιχαλολιάκο και μετά νίπτει τας χείρας του. Αδυνατώντας να διαχειριστεί τον φόβο του και τον θυμό του, δείχνει την αγανάκτηση του ψηφίζοντας την Χρυσή Αυγή.

Πώς όμως νομιμοποιείται ένα τόσο βίαιο κόμμα, που μέχρι τώρα βρισκόταν στο περιθώριο; Η Αριστερά προσπαθώντας να αντικρούσει την προπαγάνδα της δεξιάς (στη δεξιά βάζω και το ΠΑΣΟΚ), το όλοι μαζί τα φάγαμε και προκειμένου να αποτρέψει την δημιουργία αυτοενοχών, φτάνει στο αντίθετο άκρο. Λέει ότι ο λαός δεν ευθύνεται, ότι έχουμε χούντα και τα βίαια μέτρα σκοτώνουν τον μέσο Έλληνα. Βγάζει δηλαδή έναν πολεμικό λόγο προσπαθώντας να κερδίσει ψηφοφόρους και απευθυνόμενος στο θυμικό των Ελλήνων. Έτσι σπασμωδικές πράξεις βίας και αγανάκτησης (φαινόμενο «Αγανακτισμένων») γίνονται πράξεις αντίδρασης. Εγώ θα έλεγα πράξεις βλακείας, που σε καμία περίπτωση δεν έχουν πολιτικό λόγο και σε καμία περίπτωση δεν διορθωθούν τα πράγματα. Η Αριστερά φοβάται ότι αν μιλήσει για τις ευθύνες των πολιτών, θα νομιμοποιήσει την πολιτική ΠΑΣΟΚ- ΝΔ. Εν μέρει έχει δίκιο καθώς ο λαός δεν είναι ικανός να καταλάβει την διαφορά του ότι έχει ευθύνη γιατί τους ψήφισε, άλλα δεν τα έφαγε μαζί τους. Η μεγάλη ευθύνη ανήκει στους κυβερνώντες. Έτσι η Αριστερά μπαίνει σε έναν φαύλο κύκλο όπου δεν μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο και βγάζει άναρθρες κραυγές.

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη βουλή. Έχοντας νομιμοποιήσει στα χείλη των ψηφοφόρων τις λέξεις «βία», «χούντα», «δωσίλογοι», «εγκληματικότητα- ανεργία- λαθρομετανάστες», έρχεται το κόμμα που πράγματι τα αντιπροσωπεύει. Δυστυχώς ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής είναι ιδιαίτερα ευφυής. Έχει καταλάβει την ανάγκη αλλαγής της βίαιης εικόνας που έχει το κόμμα του και την αλλαγή πλεύσης. Χρησιμοποιεί έτσι μεθόδους προπαγάνδας και κάνει άνοιγμα προς την κοινωνία για να χτίσει το προφίλ ενός φιλολαϊκού κόμματος. Προστατεύει τις γριούλες στα ΑΤΜ, περιφρουρεί τις πλατείες και σπεύδει να βοηθήσει τους κατοίκους που έχουν πρόβλημα με μετανάστες. Τακτική που χρησιμοποιεί και η Χαμάς, αλλά και τα κολομβιανά καρτέλ ναρκωτικών ώστε να έχουν λαϊκό έρεισμα και υποστήριξη. Βγαίνει λοιπόν ο Μιχαλολιάκος και κάνει λόγο για συσσίτια με τα λεφτά των βουλευτών του κόμματος του. Ω τι θαύμα! Τι αλτρουισμός! Δυστυχώς η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει.

Την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε αν όλοι αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι χρυσαυγίτες, η απάντηση είναι όχι. Είναι φοβισμένοι και ανασφαλείς πολίτες. Όπως δεν ήταν ναζιστές και όλοι οι ψηφοφόροι του Χίτλερ. Στο τέλος όμως κατάντησαν ανδρείκελα του Φύρερ.

του Λ.Σ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s