Το τραγούδι των Ισπανών στη μνήμη του Δημήτρη Χρίστουλα

Τη μνήμη του Έλληνα συνταξιούχου Δημήτρη Χριστούλα που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο πριν από περίπου ένα μήνα αποφάσισαν Ισπανοί τργαουδοποιοί να τιμήσουν.

Νέοι και παλιότεροι μουσικοί εκπρόσωποι της Ιβηρικής χερσονήσου ενώνουν τις δυνάμεις τους ηχογράφησαν στις 3 Μαϊου το τραγούδι που συνέθεσε ειδικά για τον 77χρονο φαρμακοποιό ο Χοακίν Καρμπονέλ. «Ο Δημήτρης είναι ένας αρχαίος βγαλμένος από τις γραφές, μια φωνή που απευθύνεται στον κόσμο χωρίς να φωνάζει» λέει σε κάποιους στίχους του το τραγούδι ενώ σε κάποιο άλλο σημείο περιγράφει τη σκηνή του θανάτου του. «Ο Δημήτρης αναζήτησε το δέντρο. Και το Σύνταγμα είναι ο τόπος. Μπροστά από το Εθνικό Κοινοβούλιο…».

Στη συνέχεια γράφει «δε θέλω την ελεημοσύνη σας. Σήμερα παραδίνομαι χωρίς να την έχω καταπολεμήσει. Δεν έψαχνα τροφή μέσα σε ένα μαντρί» είναι μερικοί από τους στίχους του ισπανικού τραγουδιού. «Δεν έχω καμία φιλοδοξία με αυτό το τραγούδι. Θέλω μόνο να διηγηθώ μια ιστορία που μπορεί να συγκινήσει τον κόσμο και να τον ευαισθητοποιήσει σε σχέση με την πραγματικότητα που ζούμε γύρω μας», δήλωσε ο Carbonell στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Efe.

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το τραγούδι των Ισπανών στη μνήμη του Δημήτρη Χρίστουλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s